Τα παιδιά στην εφηβεία, μπορεί να νομίζουν ότι γνωρίζουν καλά κάποια θέματα, βασισμένα σε πληροφορίες από συμμαθητές και συνομηλίκους τους, αλλά όπως στο θέμα του σεξ και του αλκοόλ, η πληροφόρηση τους μπορεί να είναι από ελλιπής έως εντελώς λανθασμένη.

Όταν συζητάς οποιοδήποτε «δύσκολο» θέμα με το παιδί σου, το καλύτερο σημείο από το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις είναι να του δώσεις τα καλύτερα στοιχεία και τις πιο έγκυρες πληροφορίες που μπορείς να βρεις. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο μαζί με το παιδί , για να βρείτε τι είναι η κάνναβη και τι προκαλεί στο σώμα, είναι μια καλή αρχή. Για παράδειγμα, μπορείς ν” ανακαλύψεις στοιχεία όπως τον τρόπο που τα χημικά στη μαριχουάνα επηρεάζουν το σώμα, τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο ενός εφήβου ή ενός παιδιού σε προεφηβική ηλικία, την κρίση, τον ύπνο και τη γενικότερη υγεία.

Όπως με το αλκοόλ, μπορείς να πεις στο παιδί σου ότι η Ινδική κάνναβη είναι μια ψυχοδραστική ουσία η οποία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες σε όλους τους ανθρώπους, αλλά ειδικά στους εφήβους που ακόμα αναπτύσσονται σωματικά και συναισθηματικά. Μπορείς να αναθέσεις στο παιδί σου, σαν εργασία για το σπίτι, να βρει ένα ή δύο άρθρα να συζητήσετε, σχετικά με το πώς η κάνναβη επηρεάζει τον εγκέφαλο και ποιες είναι οι παρενέργειες
που προκαλεί. Χρησιμοποίησε αυτά τα άρθρα σαν έναυσμα για να κουβεντιάσετε το θέμα μαζί.

http://singleparent.gr/paidi/paidopsixologia/pos-na-apotrepseis-to-paidi-apo-ti-xrisi-kannavis/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2015 © Copyright - Internal Medicine by GD

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.