Νιώθετε ότι το εργασιακό σας περιβάλλον σας ”πνίγει” και κάνει κακό στην υγεία σας; Δείτε οκτώ απλούς τρόπους για να νιώσετε καλύτερα.

Είστε κολλημένοι οκτώ ώρες στην οθόνη του υπολογιστή. Κάθεστε άλλες τόσες και ο φρέσκος αέρας είναι κάτι πρωτόγνωρο για εσάς, γιατί πολύ απλά δεν βρίσκετε χρόνο να τον εισπνεύσετε. Πιθανότατα η δουλειά σας βλάπτει σοβαρά την υγεία. Και κάποια στιγμή τα ιατρικά «καμπανάκια» θα αρχίσουν να χτυπούν.
Για να αποφύγετε να βρεθείτε σε δυσάρεστες καταστάσεις, δείτε οκτώ τρόπους που θα σας κάνουν πιο υγιείς, ακόμα και αν δουλεύετε αρκετές ώρες.
Σηκωθείτε
Το πολύωρο καθισιό επηρεάζει αρνητικά τόσο το μυοσκελετικό σύστημα όσο και τον οργανισμό μας. Η όρθια θέση, αντίθετα, δυναμώνει τους μύες του κορμού και «καίει» περισσότερες θερμίδες. Αν έχετε τη δυνατότητα λοιπόν, ανά μία ώρα κάντε μια βόλτα στον εξωτερικό χώρο του γραφείου. Εναλλακτικά, «ξεμουδιάστε» αστραγάλους και πόδια τεντώνοντάς τα, σφίγγοντας τους γλουτούς και τους μύες της κοιλιάς.
Πάρτε αέρα
Αντί να φάτε το γεύμα σας στο γραφείο, δοκιμάστε να βγείτε έξω. Ο φρέσκος αέρας θα αναζωογονήσει τα πνευμόνια σας και θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Αφήστε το ασανσέρ
Και πάρτε τις σκάλες. Αν δεν δουλεύετε σε… ουρανοξύστη, ακόμα και για τον τρίτο-τέταρτο όροφο οι σκάλες δεν είναι δα και τεράστια απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο και περισσότερες θερμίδες θα κάψετε και τους μύες σας θα δυναμώσετε- και τις αρθρώσεις σας το ίδιο.

Πηγή
http://www.iatronet.gr/terpsi-zwi/ergasia/article/32654/sas-talaipwrei-i-doyleia-pws-tha-niwsete-kalytera.html

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2015 © Copyright - Internal Medicine by GD

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.