Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να αθλούνται τα παιδιά. Περνούν την ημέρα τους παίζοντας και κολυμπώντας και αυτή η φυσική δραστηριότητα κάνει πολύ καλό στην υγεία της καρδιάς τους. Όταν, όμως, το καλοκαίρι τελειώνει πρέπει οι γονείς να βρουν τρόπους να διατηρήσουν τη φυσική κατάσταση των παιδιών τους σε υψηλό επίπεδο.

Η καλή φυσική κατάσταση των παιδιών είναι σημαντική, όχι μόνο για τη διασφάλιση της υγείας της καρδιάς τους και τη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους: Η σωματική άθληση έχει και ψυχολογικά οφέλη για τα παιδιά, όπως και για τους ενήλικες. Βοηθά την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άγχους και κατάθλιψης.

Σύμφωνα με το US Office of Disease Prevention and Health Promotion (ODPHP), τα παιδιά που συμμετέχουν συχνά σε αθλητικές δραστηριότητες θέτουν τα θεμέλια για καλή υγεία όταν ενηλικιωθούν. Παρόλο που χρόνιες ασθένειες, όπως διαβήτης τύπου ΙΙ και καρδιακές παθήσεις, εμφανίζονται μετά την ενηλικίωση, οι παράγοντες που προμηνύουν τους κινδύνους αυτών των ασθενειών εμφανίζονται πολύ νωρίτερα. Γι’αυτό το λόγο οι γονείς πρέπει να φροντίζουν από νωρίς την καρδιαγγειακή υγεία των παιδιών τους

Πηγή

http://www.kalikardia.gr/υγιή-παιδιά-και-μετά-τις-διακοπές/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2015 © Copyright - Internal Medicine by GD

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.