Μπορεί η κατάθλιψη συνήθως να προκαλείται από παράγοντες οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα όρια ελέγχου μας, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, η απώλεια της εργασίας ή οικονομικά προβλήματα. Παρόλα αυτά καθημερινές απλές μας συνήθειες φαίνεται πως επηρεάζουν δραστικά τη διάθεσή μας και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο υπολογίζουμε.

Το απαιτητικό ωράριο, τα κοινωνικά δίκτυα, η υπερδραστηριότητα, η έλλειψη άσκησης ακόμα και ο τρόπος που περπατάει κανείς φαίνεται να στερούν την ευτυχία από την καθημερινότητα χωρίς το άτομο να το συνειδητοποιεί.

Ποιες όμως είναι οι συνήθειες που σαμποτάρουν την καλή μας διάθεση και οι οποίες μπορούν εύκολα να αποφευχθούν;

Περπάτα με το κεφάλι ψηλά

Το πώς νιώθει κανείς σίγουρα επηρεάζει τον τρόπο που περπατά. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, ισχύει και το αντίστροφο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν ζητήθηκε από τα άτομα να περπατήσουν με τους ώμους σκυμμένους μπροστά, γέρνοντας προς τα εμπρός, και με ελάχιστες κινήσεις των χεριών, βίωσαν χειρότερες διαθέσεις από εκείνους που είχαν πιο ζωηρό βηματισμό. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες που περπάτησαν καμπουριαστά θυμήθηκαν περισσότερα αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα και γεγονότα…

Μην μετατραπείς σε βασιλιά του Instagram

Το να φωτογραφίζει κανείς συνέχεια χωρίς συνοχή και συνειδητοποίηση, μπορεί να παρεμποδίσει τον τρόπο που θυμάται τις στιγμές που θέλησε να απαθανατίσει ισχυρίζονται οι επιστήμονες με βάση νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science.

Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες έκαναν μια βόλτα στο μουσείο, παρατηρώντας ορισμένα αντικείμενα και τραβώντας φωτογραφίες τους άλλους. Όπως αποδείχτηκε αντιμετώπισαν μεγαλύτερη δυσκολία να θυμηθούν τα αντικείμενα που φωτογράφιζαν σε σύγκριση με εκείνους που τα απόλαυσαν έξω από τον φωτογραφικό φακό τους. «Ο φακός είναι ένα πέπλο μπροστά στα μάτια και δεν συνειδητοποιούμε ότι είναι εκεί», λέει ο Diedra L. Clay, PsyD, πρόεδρος και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος συμβουλευτικής και ψυχολογίας της υγείας του Πανεπιστημίου Bastyr στο Kenmore, Wash.

http://medicalnews.gr/oi-cheiroteres-kathhmerines-sunitheies-gia-thn-psuchiki-mas-ugeia/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2015 © Copyright - Internal Medicine by GD

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.