Ο περιορισμός στην πρόληψη θερμίδων πέντε ημέρες κάθε μήνα στο πλαίσιο μιας μίνι δίαιτας-«νηστείας» μπορεί να βελτιώσει την υγεία, αυξάνοντας τις πιθανότητες να ζήσει κανείς περισσότερο, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

Όσοι ακολουθούν αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα διάρκειας μικρότερης της μιας εβδομάδας κάθε μήνα, εμφανίζουν χαμηλότερα σημάδια γήρανσης, εμφάνισης διαβήτη, καρδιακών ασθενειών και καρκίνου, σε σχέση με αυτούς που δεν αλλάζουν τις συνήθειές τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι θετικές επιδράσεις συνεχίστηκαν παρότι επιστρέφουν στο κανονικό τους διατροφικό πρόγραμμα, ανεξάρτητα από το πόσο υγιεινό ήταν αυτό εξαρχής.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η «νηστεία» για μικρές χρονικές περιόδους βελτιώνει την υγεία.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα πρόγραμμα «προσομοίωσης νηστείας», όπου αναπαράχθηκαν οι ευεργετικές επιδράσεις της νηστείας, εξασφαλίζοντας ωστόσο την πρόσληψη ζωτικών βιταμινών και ανόργανων αλάτων, ελαχιστοποιώντας την «επιβάρυνση» που προκαλεί η νηστεία στον οργανισμό.

Η ιατρικά επιτηρούμενη αυτή διατροφή μείωσε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνονται από 34% έως 54%.

Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντας κατανάλωσαν 1.090 θερμίδες, με τη δίαιτά τους να περιορίζεται στην πρόσληψη μόλις 725 θερμίδων τη δεύτερη μέχρι την πέμπτη ημέρα.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο κανονικό τους διατροφικό πρόγραμμα για μερικές εβδομάδες, προτού επαναλάβουν τη «δίαιτα-νηστεία» των πέντε ημερών τον επόμενο μήνα κ.ο.κ.

Πηγή

http://medicalnews.gr/pos-h-mini-nhsteia-kathe-mina-beltionei-thn-ugeia/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2015 © Copyright - Internal Medicine by GD

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.