Επί δυο εβδομάδες, η Claire Wineland έβλεπε τον εαυτό της στην Αλάσκα, να κοιτάζει τα δάση, τα σπήλαια και την άγρια ζωή…

«Θυμάμαι να κάθομαι και να χαζεύω το πιο όμορφο τοπίο για ώρες και ώρες… Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά δε με ένοιαζε», περιγράφει η ίδια.

Ενώ στο μυαλό της, η Claire ήταν στην Αλάσκα, στην πραγματικότητα βρισκόταν σε κώμα, σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια.

Μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, η Wineland, ο οποία πάσχει από κυστική ίνωση, προσβλήθηκε από μια επικίνδυνη λοίμωξη- σήψη του αίματος. Στα χρόνια που ακολούθησαν αφότου συνήλθε από το κώμα, η Wineland ξεκινήσει μέσω ενός καναλιού στο youtube, να μοιράζεται τις ιστορίες της αυτές που έζησε ως μια ασθενής που επέζησε. Αυτή την εβδομάδα, μοιράστηκε με το κοινό ένα βίντεο με τίτλο «Πώς είναι να είσαι σε κώμα». Όπως ανέφερε, αυτές τις δυο εβδομάδες που βρισκόταν σε κώμα, είχε πλήρη επίγνωση του τι συνέβαινε γύρω της, άκουγε τους ήχους και τους ανθρώπους γύρω της.

«Ό,τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, τα ακούς, έχεις συναίσθηση», λέει η νεαρή που λίγο καιρό πριν αποφοίτησε από το Λύκειο. «Κατά κάποιο τρόπο, ξέρεις τι συμβαίνει. Αλλά είναι σαν να περνάνε όλα μέσα από ένα φίλτρο… τα μετατρέπει σε κάτι άλλο».

Πηγή
http://medicalnews.gr/pos-einai-na-eisai-se-koma/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2015 © Copyright - Internal Medicine by GD

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.